Locatie:

Roggemole 3
8531 WB Lemmer

Telefoon:

0514-560900

Electra

Electrotechniek

Massink Installatietechniek verzorgt complete elektra installaties in woonhuizen, winkels en middelgrote bedrijfspanden, zowel bij nieuwbouw als verbouw. Of het nu gaat om het aanleggen van een eenvoudig lichtpunt, contactdoos of om een complexe elektrotechnische installatie, in beide gevallen is het belangrijk dat het werk veilig en doeltreffend door vakmensen wordt uitgevoerd. Voor iedere situatie ontwerpen en installeren we een passende oplossing, waarbij kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid voorop staan. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Soorten elektrotechniek installaties:

  • Licht & kracht installaties
  • Verlichtingsinstallaties (LED)
  • Noodverlichting installaties
  • Datanetwerken
  • Bussystemen (Niko & KNX)
  • Domotica
  • Brandmeldinstallatie
  • Inbraakbeveiliging

Uw veiligheid

Dat elektriciteit gevaarlijk kan zijn is algemeen bekend. Staat ú er wel eens bij stil dat de elektro-technische installatie in uw huis of bedrijfspand een gevaar kan vormen, door de vele apparatuur die er in de loop van de tijd op is aangesloten? Waarschijnlijk niet.

Toch zijn veel ongelukken te voorkomen door deze werkzaamheden uit te laten voeren door een erkend bedrijf, zoals Massink installatietechniek. Ons doel is installaties te leveren van een dusdanige kwaliteit dat de bedrijfszekerheid voor de gebruiker onder alle omstandigheden gewaarborgd is.

Storing

Er zijn verschillende situaties die ervoor kunnen zorgen dat een huis (gedeeltelijk) zonder stroom komt te zitten: overbelasting van een groep doordat er teveel elektrische apparaten aanstaan, kortsluiting in een elektrisch apparaat of een storing of defect in de elektriciteitsinstallatie.

U kunt allereerst proberen het probleem zelf op te lossen. Wanneer u bijvoorbeeld een defecte stop in de meterkast aantreft dan kunt u de zekering vervangen. Mocht de zekering na vervanging weer uitschakelen dat zit er mogelijk een storing in uw installatie.

Dit kunt u nagaan door, wanneer de aardlekschakelaar 'uit' is, deze weer 'aan' te zetten. Wanneer de aardlekschakelaar zich opnieuw uitschakelt dan is er sprake van een storing en dient u te bepalen in welke groep deze storing zit. Dit kunt u doen door alle groepen uit te schakelen en daarna de aardlekschakelaar weer aan te zettten. Schakel vervolgens de uitgeschakelde groepen èèn voor èèn weer in. Bij een bepaalde groep zal de aardlekschakelaar weer uitschakelen en zo weet u welke groep de oorzaak is van de storing.

Schakel alle elektrische apparaten in de desbetreffende groep uit door de stekkers uit de stopcontacten te halen. Schakel de zekering van de groep weer in alsook de aardlekschakelaar. Steek de apparaten èèn voor èèn weer in het stopcontact, totdat de aardlekschakelaar weer uitschakelt. Zo wordt duidelijk bij welk apparaat het probleem ligt.

Krijgt u de storing niet zelf opgelost, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.