Locatie:

Roggemole 3
8531 WB Lemmer

Telefoon:

0514-560900

Gas

Gasinstallaties

Het is voor ons de normaalste zaak van de wereld; wanneer je de warme kraan opendraait en er warm water uitkomt, wanneer je de thermostaat hoger zet dat de kachel gaat branden, of als je wilt gaan koken dat je het gasfornuis kan aan steken. Maar er gaat veel werk aan vooraf. Zo moet eerst de complete gasinstallatie worden berekend, er wordt gekeken naar de lengte en diameter van de gasleiding en de gasdruk. Na het berekenen van de gasinstallatie gaan we over tot de aanleg van de gasinstallatie, waarna de gasleidingen gecontroleerd worden met een speciale meter. Het is belangrijk dat het aanleggen van gasinstallaties veilig en vakkundig gebeurd. Een onjuist aangebrachte installatie kan namelijk zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Wij raden u aan om u gasinstallatie altijd door een gecertificeerd bedrijf, zoals Massink Installatietechniek, te laten aanleggen.

Onze diensten:

  • ¬†Aanleg nieuw gasinstallaties
  • Rennovaties
  • Verandering/uitbreidingen bestaande installatie

Veiligheid

Het is vanwege veiligheid erg belangrijk om de gasinstallatie van uw woning regelmatig te laten keuren. Door onjuiste aangebrachte of verouderde installaties kunnen levensgevaarlijke situaties ontstaan. Elk jaar vallen er tientallen doden en gewonden door ongelukken met gas, vooral door koolmonoxidevergiftiging en brand. Bij een regelmatige controle van uw gasinstallatie kunt u ongelukken voorkomen.

Om de kans op brand of koolmonoxidevergiftiging te verkleinen, zijn er een aantal maatregelen die u zelf kunt nemen. Zorg allereerst voor goede ventilatie, zodat gevaarlijke verbrandingsstoffen goed kunnen worden afgevoerd. Laat daarnaast ook het centrale ventilatiesysteem altijd aanstaan als het te koud is om de ramen open te zetten. Tot slot moet u de branders van het gasfornuis regelmatig controleren. Het is belangrijk dat de vlam de juiste kleur heeft. Is de vlam blauw, dan is er niks aan de hand. Geeft de brander een gele vlam dan is de installatie vervuild en moet die gereinigd worden.

Als u een huis huurt, is de verhuurder verantwoordelijk voor het onderhoud en de veiligheid van de gasinstallatie. Bent u huiseigenaar, dan bent u hiervoor zelf verantwoordelijk, in beide gevallen raden wij u aan. Om bij calamiteiten of onderhoud  hiervoor een erkend installateur in te schakelen.