Locatie:

Roggemole 3
8531 WB Lemmer

Telefoon:

0514-560900

Duurzaam project Lemmer

Volg het duurzame project aan de straatweg in Lemmer. Het project wordt geheel in eigenbeheer gebouwd door meneer Lageweg. Het is een erg interessant project omdat er veel verschillende technieken worden toegepast. Om de woning zo duurzaam mogelijk te maken.

Bijzonder aan deze woning is dat het gebouwd is van ISORAST bouwblokken. ISORAST bouwblokken zijn een soort piepschuim legostenen, die opgevuld worden met bewapening en beton. Door de ze manier van bouwen ligt de RC-waarde tussen de 8/10. Hierdoor is er maar weinig energie nodig om je woning te verwarmen.

Er is daarom gekozen om via een duurzame manier de woning te verwarmen. De Renson Endura speelt hierbij een grote rol. De Renson Endura zet de afgezogen ventilatielucht om in energie door middel van lucht/water-warmtepomptechnologie. Omdat de Renson Endura maar een kleine hoeveelheid Kw oplevert wordt er gebruikt gemaakt van meerdere verwarmingsinstallaties (heat pipe, CV-Houtkachel) om zo toch een maximaal wooncomfort te creëren. De verschillende verwarmingsinstallaties zijn gekoppeld door middel van een buffervat. In het buffervat wordt de overige warmte bewaart die niet gebruik wordt om de woning te verwarmen. Als verwarmingssysteem wordt gebruik gemaakt van vloerverwarming omdat dit het wooncomfort verbetert.

 

Duurzaam isorast blokkenisorast blokken, stenen